Andecha Astur: L'Eurodiputáu de Los Pueblos Deciden, Josu Juaristi,atópase n'Atenes amosando'l sofitu a Syriza

;Ayeri Josu Juaristi aconceyó col responsable de Política Eruopea de Syriza, Stelios Papas, col que pudo discutir sobro'l Programa económicu de Xyriza y les primeres midíes que deberíe tomar de Syriza de ganar les elleiciones mañana. Al atapecer tomó parte nel postrer actu de campaña d'Euclid Tsakalotos, nel barriu de Elioupoli. Tsakalotos ye anguañu parllamentariu, profesor y asesor económicu de Tsipras.

Juaristi tomó la pallabra nel actu pa denunciar la política d'austeridá, remarcar la illusión que xeneró Syriza na izquierda a nivel européu y reivindicar qu'el futuru tien que tar en manes de la ciudadanía, porque Los Pueblos Deciden. Xunto al nuesu europarllamentariu tomaron la pallabra'l parllamentariu danés Nikolaj Villumsen de Enhedslisten y el Secretariu Xeneral y parllamentariu del partíu de la izquierda sueco Jonas Sjöstedt. 

Demientres la mañana de güei Josu Juaristi y los miembros de la dellegación de GUE-NGL aconceyaren col candidatu de Syriza Alexis Tsipras, que agraeció la solidaridá llegao dende tolos requexos d'Europa.